MEDIAS 24h SE ADRESEAZA CICLISTILOR CU MULTA EXPERIENTA CARE AU PARCURS TRASEE DE MTB CU LUNGIMI MAI MARI DE 100Km INTR-O ZI.

 

 

IN CAZUL CONDITIILOR METEOROLOGICE NEFAVORABILE EVENIMENTUL SE ANULEAZA SAU SE INTRERUPE.

 

Sfatul organizatorului: urca repede si coboara fara sa risti!!! - pentru ca nu merita

 

Stimati concurenti:

 

Traseul pe care se desfasoara concursul, in caz de precipitatii v-a avea un grad de dificultate deosebit de ridicat. Pe traseu pot sa apara carute sau diferite animale salbatice sau ciini ciobanesti.

 

Pe traseu exista portiuni erodate si portiuni deosebit de inclinate , unde se recomanda mersul pe linga bicicleta.

Traseul este marcat cu benzi de plastic vizibile pe timp de zi  si semne reflectorizante pe timp de noapte.

 
 
 

In cazul in care se produc accidente tehnice sau de alta natura, va rugam sa va deplasati pina la primul post de control , de unde veti fi recuperat de echipele tehnice.

 

 
 

 

DISTANTELE DE CONCURS

 Concurentii trebuie sa parcurga cit mai multe ture in timp de 24h.

O tura -9.7Km cu 260m diferenta de nivel pozitiva 

CATEGORII

 -Femei single

-Barbati single

-Echipa de 4

 

 
 

Premii:

barbati locurile 1-3,

femei locurile 1-3
echipa locurile 1-3

Nu vor fi premii in bani sau materiale sportive. Se vor acorda doar cupe.

 

REGULILE DE CONCURS

 

Este obligatorie folosire castii de protectie.
Este obligatoriu trecerea pe la fiecare punct de control,

 

Se parcurge circuitul cu sau fara pauza timp de 24h. Pentru echipe concurentii se pot schimba la intervale de timp si in ordinea care doresc.

In ultima tura se pleaca doar daca timpul ramas pina la terminarea celor 24h de la start este mai mare decit timpul cel mai scurt realizat de fiecare concurrent in parte pentru parcurgerea unei bucle.

Daca ultima tura depaseste timpul de 24h:00min:00s nu se considera.

Clasamentul se face in functie de nr de ture complete terminate in mai putin de 24h.

 BARIERA DE TIMP – o tura trebuie facuta in maxim 2h . in acest timp, concurentul poate sa stea in pauza la linia de start sosire sau poate sa fie pe traseu. Toti cei care in timp de 2h nu au efectuat o bucla sunt retrasi din competitie. Daca la momentul retragerii din competitie au fost efectuate mai putin de 15 ture atunci se considera abandon. Toti concurentii care au efectuat 15 ture intra in clasament.

 

 

ECHIPAMENT

Echipament obligatoriu:

-Bicicleta MTB cu roti de 26” , 27,5" sau 29"

-Far si lumina rosie la spate

-Casca de ciclism


Se recomanda urmatorul echipament:

-doua biciclete tip MTB pentru concurentii la tura single

- recomandam doua faruri si doua lumini rosii sau baterii de rezeva pentru ca lipsa luminilor in traseu atrage descalificarea indiferent daca se merge pe bicicleta sau pe linga bicicleta.

-cort si saltea pentru odihna
- bidon cu apa 0,5 litri
- batoane energizante sau geluri energizante
- haina de ploaie/vant
- telefon mobil
- doua camere de rezerva
- o pompa

- solutii de sters si uns lantul
- pentru concurentii la categoria single este recomandat sa aibe o persoana de ajutor in tabara de baza pentru rezolvarea diferitelor problem tehnice care pot sa apara.

 

2.PUNCTE DE CONTROL/PUNCTE DE ALIMENTARE
Pe parcursul traseului vor fi amenajate 3 puncte de control.
Nu se amenajeaza puncte de alimentare. Fiecare concurent vine pregatit cu apa , energizante si alimentele necesare pe care le poate lasa la cortul din tabara.

 

3. SIGURANTA
Pe traseul concursului se pot intalni alte autovehicule, turisti, animale. Acest fapt atrage asupra participantilor obligatia de a respecta regulile de conduita astfel incit sa evite orice accident. Orice accident in care sunt implicati participantii de la M24h, survenit in timpul desfasurarii concursului va fi in responsabilitatea celor implicati in accident.Ciclistii sunt responsabili pentru participarea la aceasta cursa, organizatorii nu isi asuma nici un fel de obligatie in cazul in care un concurent se raneste sau se accidenteaza sau alte consecinte ce pot aparea din cauza participarii la acest concurs. Organizatorii nu isi asuma raspunderea pentru obiectele pierdute sau uitate pe traseu in timpul concursului. Subliniem faptul ca traseul nu este accesibil pentru AUTOSALVARE in procent de 95 % .

 

4. SCHIMBARE TRASEU – ANULAREA CURSEI
Organizatorii isi rezerva dreptul de a anula/amana cursa in cazuri exceptionale .In cazul unor conditii meteorologice nefavorabile sau/si alte conditii speciale organizatorii isi rezerva dreptul de a opri cursa sau de a modifica bariera orara.In caz de forta majora ( vreme defavorabila), care ii determina pe organizatori sa anuleze competitia, taxa de participare NU va fi returnata.

 

5. CONDITII CARE ATRAG DESCALIFICAREA DIN CONCURS:

Organizatorii isi rezerva dreptul de a descalifica orice participant daca nu respecta acest regulament sau intr-una din urmatoarele situatii:

Nefolosirea luminii ( alba / fata, rosie/spate) pe timpul noptii.
Neparcurgerea traseului in intregime.
Nefolosirea castii de protectie pe timpul concursului.
Folosirea scurtaturilor pe traseu.
Comportarea nesportiva fata de alti concurenti.
Folosirea ajutoarelor din afara concursului (reparare de bicicleta, folosirea autovehiculelor sau a motocicletelor ). Este permis ajutorul in interiorul taberei de baza.

 

6. CAZARE

1. Pentru cei interasati de o cazare chiar la linia de start, recomandam
Hotel Binder Bubi