Locul de desfasurare a evenimentului va fi in centrul orasului Medias, in fata liceului ROTH, de aici se va da startul maratonului si tot aici se vor intoarce concurentii dupa ce au parcurs traseul.
Tot aici se va face si premierea cistigatorilor si desfasurarea unei expozitii cu materiale specifice ciclismului. Speram in participarea a numerosi reprezentanti - comercianti ai marcilor de biciclete de prestigiu.   
Cursa va incepe cu un tur de oras cu masina politiei in fata pina la intrarea pe traseul de offroad. Acest tur este necesar atit pentru incalzirea concurentilor cit si pentru o imprastiere a acestora avind in vedere ca intrarea pe traseul de offroad este destul de ingusta si foarte abrupta.   
Maratonul se va desfasura pe un traseu mixt cu urcusuri si coborisuri pe unele portiuni destul de dificile dar fiind compensat cu un peisaj extraodinar si o multime de repere istorice cum sunt bisericile fortificate, in curtea carora se va intra.  
Pe cele doua trasee concurentii vor trece prin urmatoarele puncte principale:  
     
  Pe distanta de 80 Km, concursul se va desfasura pe ruta   
     
  START – MEDIAS   
  TUR DE ORAS CU MASINA POLITIEI IN FATA PINA IN GREWELN   
  INTRARE PE TRASEU OFFROAD  
  ROMANESTI  
  CURCIU  
  BAGACIU  
  DELENI  
  BOIAN  
  BAZNA  
  MEDIAS   
     
  Pe distanta de 50 Km, concursul se va desfasura pe ruta :   
     
  START – MEDIAS   
  TUR DE ORAS CU MASINA POLITIEI IN FATA PINA IN GREWELN   
  INTRARE PE TRASEU OFFROAD  
  ROMANESTI  
  BOIAN  
  BAZNA  
  MEDIAS  
     
  Traseul va fi marcat si vor fi amplasate 9 posturi de control si 6 posturi alimentare, unde concurentii vor primi suplimente nutritive (banane, glucoza, biscuiti, lamii, etc.), apa si asistenta tehnica